Greitos salotos, kupinos geležies, vitamino C, gerųjų bakterijų ir prebiotikų – gerųjų bakterijų maisto. Beje, jas skanu pasigaminti ir vartoti kelias dienas. Salotų skonis kaskart bus kitoks, nes vis daugiau pasifermentuos burokėliai. Tik žalumynus dėkite prieš pat valgymą.
Raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos su mėtomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g raugintų kopūstų
- 80 g burokėlių žalių
- 70 g cukinijos
- 40 g špinatų
- 3 g mėtų lapelių
- 1` a.š. linų sėmenų aliejaus
- 1 a.š. sėklų mėgstamų
Paruošimas
- Raugintus kopūstus, tarkuotą burokėlį ir cukiniją dėkite į indą, užpilkite linų sėmenų aliejumi, pamaišykite.
- Papuoškite mėtų ir špinatų lapeliais.
- Jei mėgstate, pagardinkite margainio ar kitomis mėgstamomis sėklomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 146kcal (7%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 629mgKalis: 819mg (41%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 4059µg (507%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 207µg (276%)Kalcis: 95mg (12%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 204µg (102%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 96mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė