Greitos salotos, kupinos geležies, vitamino C, gerųjų bakterijų ir prebiotikų – gerųjų bakterijų maisto.
Beje, jas skanu pasigaminti ir vartoti kelias dienas. Salotų skonis kaskart bus kitoks, nes vis daugiau pasifermentuos burokėliai. Tik žalumynus dėkite prieš pat valgymą.
Raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos su mėtomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.76 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 146 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g raugintų kopūstų
  • 80 g burokėlių žalių
  • 70 g cukinijos
  • 40 g špinatų
  • 3 g mėtų lapelių
  • 1` a.š. linų sėmenų aliejaus
  • 1 a.š. sėklų mėgstamų

Paruošimas
 

  • Raugintus kopūstus, tarkuotą burokėlį ir cukiniją dėkite į indą, užpilkite linų sėmenų aliejumi, pamaišykite.
  • Papuoškite mėtų ir špinatų lapeliais.
  • Jei mėgstate, pagardinkite margainio ar kitomis mėgstamomis sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 146kcal (7%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 5gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 629mgKalis: 819mg (41%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 4059µg (507%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 207µg (276%)Kalcis: 95mg (12%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 204µg (102%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 75mg (20%)Fosforas: 96mg (14%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!