Grikiai yra puikus, augalinių baltymų šaltinis, kuris turi ir dvylika amino rūgščių, kurios palaiko energijos apykaitą, augimą. Iš tiesų, grikiai turi daugiau baltymų, nei ryžiai, kviečiai ar kukurūzai. Grikiuose yra maždaug 11-14 gramų baltymų (100g grikių).
Grikiai su keptu brokoliu, kukurūzų burbuolėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g brokolių
- 50 g grikių
- 2 kukurūzų burbuolių, mažų
- saujos svogūnų laiškų
- persilado prieskonių pagal skonį
- aitriųjų paprikų miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytus grikius pašildome.
- Keptuvėje lengvai apkepiname smulkintą brokolį, kukurūzus, svogūnų laiškus.
- Grikius sumaišome su daržovėmis ir pagardiname prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 239kcal (12%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 29mgKalis: 566mg (28%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 529µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 64µg (85%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 148mg (39%)Fosforas: 259mg (37%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis