Noriu pasidalinti puikiu atradimu! Tai – grikių duonelė. Galbūt kaip tik rytojaus pusryčiams? Tokia duona gali išsilaikyti kaip šviežia iki savaitės, laikoma maistinėje plėvelėje, bent jau taip sako. Mano namuose ši duona taip ilgai neišbūna, o visi paragavę prašo recepto, pabandykit ir jūs! Lauksime atsiliepimų – rašo recepto autorė.
Grikių duona be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 1 val.
Iš viso 3 val.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 14 porcijos
Porcijoje 96 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g grikių žaliųjų/nekepintų
  • 250 ml vandens
  • 50 g ispaninio šalavijo sėklų čija
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kmynų
  • saulėgrąžų sėklų ar moliūgų, sezamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • 2 valandoms užmerkiame grikius su vandeniu (vandens kiekis nenustatytas, turi apsemti grikius), kad suminkštėtų.
  • Kitame inde užmerkiame čija sėklas su 250 ml vandens.
  • Po 2 val. nusunkiame grikius, praskalaujame, susmulkiname (kiek pavyksta – tiek).
  • Įmaišome brinkintas ispaninio šalavijo sėklas, kmynus, druską, mėgstamas sėklas.
  • Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
  • Pabarstome viršų sėklomis ir pašauname į 180 įkaitintą orkaitę 50 minučių.
  • Iškepusią dailiai išimame iš formos ir ataušiname ant grotelių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 96kcal (5%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 168mgKalis: 120mg (6%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 110mg (16%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Giedrė Renevė. Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
4.7 6 votes
Patiko? Įvertinkite!