Kruopų karaliaus titulą turintis grikis turi jį pelnytai. Grikiai mažina cholesterolio lygį kraujyje, padeda kovoti su tulžies akmenimis, padeda sumažinti aukštą kraujospūdį, padeda užkirsti kelią vidurių užkietėjimui ir turi dar daugybę naudingų savybių.
Grikių košė su moliūgų ir ožkų sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g grikių
- 30 g sviestinio moliūgo
- 20 g ožkų pieno sūrio su česnakais ir žolelėmis
- 1 a.š. krapų pesto
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- laiškinio česnako pagal skonį
Paruošimas
- Grikius užpilame karštu vandeniu, leidžiame jiems išbrinkti.
- Moliūgą supjaustome kubeliais.
- Keptuvėje lengvai apkepiname moliūgą, 2-3 min.
- Suberiame išbrinkusius grikius.
- Pagardiname krapų pesto.
- Viską gerai išmaišome ir leidžiame išgaruoti pertekliniam skysčiui nuo grikių.
- Nugaravus skysčiui, sudedame ožkų sūrį ir leidžiame pasiskirstyti skoniams, vis pamaišant 2-3 min.
- Patiekiame su šviežiomis daržovėmis, viską pagardiname šviežiu smulkintu laiškiniu česnaku.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 310kcal (16%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 10mgNatris: 124mgKalis: 341mg (17%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 3496µg (437%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 129mg (34%)Fosforas: 235mg (34%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė