Grikiuose esantis rutinas – vitaminas P – padeda stiprinti kraujagyslių sieneles. Rutino pasisavinimą pagerina vitaminas C, todėl grikių košę rekomenduoju derinti su kopūstais, salierais, šviežiomis petražolėmis, paprikomis bei kitomis daržovėmis, turinčiomis šio vitamino.
Grikių kotletai su daržovių salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g grikių
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsn. prieskonių mėgstamų
Salotoms:
- 200 g sviestinio moliūgo
- 1 burokėlio nevirto
- 1 agurko rauginto
- 1 saujos svogūnų laiškų
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsn. citrinpipirių
- 1 žiupsn. kalendros miltelių
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Grikius mirkome per naktį.
- Susmulkiname svogūną ir česnaką.
- Trintuvu sutriname grikius su kiaušiniu, svogūnu, česnaku ir prieskoniais.
- Formuojame norimo dydžio kotletus.
- Kepame orkaitėje 180 C apie 20 min. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Sutarkuojame salotoms skirtus ingredientus, išskyrus raugintą agurką.
- Pagardiname prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Agurką supjaustome ir patiekiame šalia kotletų ir salotų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 562kcal (28%)Angliavandeniai: 101gBaltymai: 20gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gTransriebalai: 1gCholesterolis: 82mgNatris: 127mgKalis: 1367mg (68%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 10858µg (1357%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 37mg (46%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 187µg (94%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 308mg (82%)Fosforas: 503mg (72%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
Kokioj temperatūroj orkaitėj kepti?
180 laipsnių
Mano kotletai nebuvo tokie rudi, greiciau primine avizinius sausainius – taip vaikai juos ir sveite! Kaip isgaunat ta kotleto ruduma?
Kepinių išvaizdai įtakos turi ir orkaičių savybės bei funkcijos, jeigu norite tamsesnių, galima šiek tiek pakepti naudojant grill funkciją (2 – 3 min).
Pas jus tokia apskrudę kotletukai ar be riebalų kepat? Nes pas mane šviesus išėjo
Taip, galima kepti nenaudojant riebalų ant kepimo popieriaus. Rudumą galima išgauti šiek tiek ilgiau pakepant arba naudojant grill funkciją 2 – 3 min. Tikimės, kad šviesių kepsnelių skoninės sąvybės nesuprastėjo.
Mirkyti reikia kepintus arba nekepintus grikius?
nekepintus
O tai kaip su tuo sviestiniu moliūgu? Ar ji taip žalia ir tarkuoti? 🤔
taip:)