Matcha arbata suaktyvina smegenų veiklą: greitesnė reakcija ir dėmesys, koncentracija. Nuostabu – išvengiama staigaus nuovargio, kaip būna po kurio laiko išgėrus kavos.
Grikių pagrindo tortas su varške recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 val.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 16 porcijos
Porcijoje 189 kcal

Ingredientai
  

Pagrindui:

  • 5 v.š. grikių, žaliųjų (mirkytų parą laiko, per tą laiką porą kartų perplautų, prieš naudojant taip pat ir gerai nusausintų)
  • 100 g migdolų
  • 2 v.š. riešutų sviesto
  • 2 v.š. kokosų aliejaus
  • 30 g juodojo šokolado
  • 1 v.š. kakavos
  • 1 v.š. medaus
  • 1 a.š. cinamono

Minkštąjam sluoksniui:

  • 500 g varškės
  • 500 g graikiško jogurto
  • 30 g želatinos
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Papildomai žalsvąjam sluoksniui:

  • 80 g pistacijų
  • 1 a.š. matcha miltelių

Papildomai viršutiniam sluoksniui:

  • 70 g šilauogių
  • 70 g aviečių
  • 2 v.š. kokoso drožlių

Paruošimas
 

  • Migdolus ir juodąjį šokoladą smulkiname maisto smulkintuvu iki trupiniu (ne miltų!).
  • Riešutų sviestą, medų, kokosų aliejų, cinamoną išmaišome.
  • Suberiame nusausintus mirkytus grikius, smulkintus riešutus ir šokoladą, permaišome.
  • 4 šaukštus šio mišinio atidedame, o iš visos kitos masės 18 cm atsegamoje formoje suformuojame tortui pagrindą.
  • Varškę, jogurtą, vanilę sutriname trintuvu, gautą masę daliname į 3 dalis.
  • Į vieną sudedame kakavą, nuo pagrindo gaminimo atidėtus trupinius, trečdalį išbrinkintos ir ištirpdytos želatinos, išmaišome ir pilame ant pagrindo ir dedame į šaldytuvą.
  • Sustingus šiam sluoksniui, gaminame antrajį – sumaišome želatiną, matcha ir pistacijas su varškės mase, dedame į šaldytuvą stingti.
  • Sustingus, gaminame atrčiąjį sluoksnį – sumaišome želatiną, uoga ie kokosų drožles su varškės mase, dedame į šaldytuvą stingti.
  • Sustingus puošiame uogomis, smulkintais riešutais ar tai kuo norite.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 12gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 7mgNatris: 115mgKalis: 239mg (12%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.03µg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 90mg (11%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 16µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 181mg (26%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Sima Pakšt
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!