Upėtakis – tai liesesnė žuvis nei tunas arba lašiša, tačiau savyje turinti ne ką mažiau omega-3 riebalų rūgščių. Jame gausu fosforo, kuris daro teigiamą poveikį smegenų būklei. Taip pat polinesočiosios rūgštys padeda atsikratyti toksinų organizme.
Grilyje keptas upėtakis su cukinijomis ir pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 40 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 445 kcal

Ingredientai
  

  • 1 upėtakio nedidelio
  • 0,5 cukinijos
  • 4 pievagrybių
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 v.š. vorčesterio padažo
  • 2 a.š. persilado prieskonių

Paruošimas
 

  • Žuvį išvalome ir vidų įtriname persilado prieskoniais, paliekame mažiausiai 1 val. marinuotis.
  • Cukiniją supjaustome griežinėliais, pievagrybius – pusiau.
  • Daržoves pagardiname persiladu, voršesteriu ir aliejumi, išmaišome ir paliekame apie 30 min. marinuotis.
  • Ant griliaus grotelių dedame upėtakį, o po kurio laiko daržoves. Žuvis kepa apie 12 – 15 minučių, o daržovės turi likti traškios – apie 3minutes.
    Kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio,daržovių šviežumo ir gabalėlių dydžio.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 445kcal (22%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 65gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 177mgNatris: 217mgKalis: 2022mg (101%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 399µg (50%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 13µg (520%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 255mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 124mg (33%)Fosforas: 922mg (132%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Grilis
Recepto ir nuotraukos autorė Aistė Ragauskaitė
3.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!