Šiam pyragui reikės daugiau laiko. Tai labiau savaitgalinis patiekalas, bent jau mūsų šeimai. Puikiai tinka ir didesnėms kompanijoms, nes labai sotus.
Grybų pyragas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 1 val.
Iš viso 1 val. 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 378 kcal

Ingredientai
  

Pagrindui reikės:

  • 200 g miltų viso grūdo speltos
  • 75 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 1,5 v. š. grietinės 25 proc. riebumo
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui reikės:

  • 400 g grybų miško ar pievagrybių. Jei gaminsite su pievagrybiais, rekomenduoju dar įberti džiovintų baravykų miltelių, bus stipresnis grybų ir umami skonis.
  • 2 kiaušinių
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 100 g morkos (1 vnt)
  • 2 svogūnų vidutinių
  • 2 v. š. grietinės
  • lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus, kepimui
  • prieskonių mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Svogūnus smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka.
  • Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus.
  • Beriame svogūnus, truputį pakepinę beriame morkas.
  • Sudedame grybus, grietinę, suberiame prieskonius ir druską.
  • Viską šiek tiek pakepiname, kol nugaruoja skystis nuo grybų, ir sudedame į dubenį.
  • Į kitą dubenį suberiame miltus, įpjaustome šaltą sviestą, tada rankomis, trindami tarp pirštų, iš miltų ir sviesto padarome trupinėlius.
  • Į juos įmušame kiaušinį, suberiame druską, kepimo miltelius, grietinę, ir užminkome tešlą.
  • Apvalios kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi.
  • Tešlą pakočiojame, dedame į formą ir padarome kraštelius.
  • Į kiek atvėsusi daržovių ir grybų mišinį įmušame kiaušinius, suberiame tarkuotą sūrį.
  • Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame.
  • Kepame su deflektoriais ant picos akmens, +180 laipsnių C apie 30min.
  • Pyragas skanus karštas, bet dar skanesnis atvėsęs. Puikiai tiks neštis į darbą arba užkandžiui į pikniką.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 13gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 13gTransriebalai: 1gCholesterolis: 135mgNatris: 732mgKalis: 417mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 3487µg (436%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 212mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 97µg (49%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 27µg (49%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Grilis, Keptuvėje
Recepto autorė: Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!