Porcijų kiekis: 1 (Kcal 86,5)
Daržovių suktinukai (angl. summer rolls) – sudėtinės dalys:
50 g agurkų
50 g svogūnų laiškų
50 g morkų
50 g ryžių makaronų (Vaida Kurpienė reomenduoja vietoje jų naudoti stiklinius makaronus)
50 g sojų varškės (tofu)
20 g žalumynų (pavyzdžiui: 10 g petražolių, 10 g kalendros)
Ryžių paplotėliai- popierius, šio galite nusipirkti didelių parduotuvių rytietiško maisto skyriuose.
10 g Sojų padažas
10 g Žuvies padažas
Daržovių suktinukai – gaminimo žingsniai:
1. Viską supjaustome vienodo ilgio šiaudeliais ar gabaliukais ir sudedame į lėkštę.
2. Ant stalo paklojame drėgną rankšluostį ir pastatome dubenį vandens.
3. Paplotėlį pamirkome vandenyje ir dedame ant rankšluosčio.
4. Ant paplotėlio gražiai, vieną šalia kito sudedame daržovių šiaudelius, virtus ryžių makaronus, žalumynus bei sojų varškę.
5. Sukame paplotėlį su įdaru nuo savęs, užlenkiame galus ir suvyniojame.
6. Imame suktinuką į ranką, pamirkome patinkančiame padaže ir valgome.
Galima improvizuoti – pridėti kitokių daržovių, jūros gėrybių, virtos mėsos ir visko, kas tik “šauna” į galvą. Kelios kitos versijos suktinukų, beje, angliškai jie dar vadinami ir kitaip “summer rolls”.