Humusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums.Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusas recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 250 g virtų avinžirnių, galima ir konservuotus, tik mirkyti ir virti yra sveikiau ir mažiau pilvą pučia
  • 2 tbsp tahini (sezamų pasta)
  • 2 tbsp citrinos sultys
  • 1 tbsp tyro alyvuogių aliejus
  • 2 tsp skystis nuo avinžirnių
  • 0,5 tsp druska
  • pipirai

Burokėlių humusas:

  • 1 orkaitėje ar trumpai virtas burokėlis, sveikiausias variantas iki tyrelės sutrintas neapdorotas (žalias) burokėlis

Paruošimas
 

Klasikinis humusas:

  • Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Klasikinį humusą gaminame be burokėlių. Versijai su avokadu - vietoje burokėlio apie 100 g avokado

Humusas su avokadu:

  • Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Su avokadu - 100 g avokado.

Humusas su burokėliu:

  • Visas sudėtines dalis ir smulkiai sutarkuotą burokėlį suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Laikymas

  • Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki 5 dienų. Bet geriau suvalgyti greičiau.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!