Humusas klasikinis, humusas su avokadu ir burokėlių humusas

Humusas - avinžirnių užtepėlė. Rytietiškas valgis puikiai tinkantis mums.Nuotraukose klasikinis, avokado ir burokėlių humusas. Skanu: - valgyti su daržovių pagaliukais, - užsitepti ant sumuštinio vietoje sviesto, - naudoti kaip padažą, itin tinka kruopų ir daržovių patiekalams praturtinti. Nuostabias foto padarė Julija Ivanauskienė, ačiū jai.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 250 g virtų avinžirnių, galima ir konservuotus, tik mirkyti ir virti yra sveikiau ir mažiau pilvą pučia
  • 2 tbsp tahini (sezamų pasta)
  • 2 tbsp citrinos sultys
  • 1 tbsp tyro alyvuogių aliejus
  • 2 tsp skystis nuo avinžirnių
  • 0,5 tsp druska
  • pipirai

Burokėlių humusas:

  • 1 orkaitėje ar trumpai virtas burokėlis, sveikiausias variantas iki tyrelės sutrintas neapdorotas (žalias) burokėlis

Paruošimas
 

Klasikinis humusas:

  • Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Klasikinį humusą gaminame be burokėlių. Versijai su avokadu - vietoje burokėlio apie 100 g avokado

Humusas su avokadu:

  • Visas sudėtines dalis suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Su avokadu - 100 g avokado.

Humusas su burokėliu:

  • Visas sudėtines dalis ir smulkiai sutarkuotą burokėlį suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Laikymas

  • Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki 5 dienų. Bet geriau suvalgyti greičiau.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!