Įdarytas baklažanas su pomidorais ir tofu sūriu

Baklažanų reikėtų vengti valgyti kavinėse, nes jie kepami didžiuliame kiekyje riebalų, kad būtų minkšti. Taigi net patys nesuprasdami suvalgote su keliais gabalėliais didelę dalį dienos kalorijų normos. Namie kepdami, kad jie nesusitrauktų, pašlakstykite labai mažu kiekiu citrinų sulčių arba pamirkykite druskos tirpale bei kepkite orkaitėje. Mėgstantiems šią daržovę – įdaryto baklažano receptas.
Raminta atsiuntė nuotrauką šiam receptui ir džiaugiasi, kad buvo skanu bei greitai pagaminama.Skanaus linki recepto autorė – Agnė G.
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Kalorijos 169 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g baklažano
  • 60 g pomidorų šviežių
  • 30 g salierų lapų
  • 20 g svogūno
  • 2 g česnako
  • 50 g tofu sūrio
  • 0,1 g druskos
  • 0,1 g pipirų
  • 2 g krapų
  • 7 g lydytos sviesto
  • Ciberžolės nebūtina, mėgstantiems patiekalą nudažys gražia gelsva spalva ir paskatins virškinimą
  • kumino nebūtina

Paruošimas
 

  • Perpjauname baklažaną per pusę ir pamerkiame į sūdytą vandenį arba apibarstome druska. Laikome apie 5 min.
  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepame svogūną, salierą, smulkintus pomidorus, kubeliais pjaustytą tofu sūrį, česnaką. Pagardiname prieskoniais.
  • Viską gerai išmaišę, gauta mase užpildome baklažanus ir kepame juos orkaitėje +200 C apie 30-40 min.

Maistinė vertė

Kalorijos: 169kcal
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!