Baklažanų reikėtų vengti valgyti kavinėse, nes jie kepami didžiuliame kiekyje riebalų, kad būtų minkšti. Taigi net patys nesuprasdami suvalgote su keliais gabalėliais didelę dalį dienos kalorijų normos. Namie kepdami, kad jie nesusitrauktų, pašlakstykite labai mažu kiekiu citrinų sulčių arba pamirkykite druskos tirpale bei kepkite orkaitėje. Mėgstantiems šią daržovę – įdaryto baklažano receptas.
Įdarytas baklažanas su pomidorais ir tofu sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 155 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g baklažano
  • 60 g pomidorų šviežių
  • 50 g tofu sūrio sojų pupelių sūrio
  • 30 g salierų lapų
  • 20 g svogūno
  • 7 g lydyto sviesto
  • 2 g česnako
  • 2 g krapų
  • 0,1 g druskos
  • 0,1 g pipirų
  • ciberžolės nebūtina, mėgstantiems patiekalą nudažys gražia gelsva spalva ir paskatins virškinimą
  • kumino nebūtina

Paruošimas
 

  • Perpjauname baklažaną per pusę ir pamerkiame į sūdytą vandenį arba apibarstome druska. Laikome apie 5 min.
  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepame svogūną, salierą, smulkintus pomidorus, kubeliais pjaustytą tofu sūrį, česnaką.
  • Pagardiname prieskoniais.
  • Viską gerai išmaišę, gauta mase užpildome baklažanus ir kepame juos orkaitėje +200 C apie 30-40 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 15mgNatris: 125mgKalis: 768mg (38%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 964µg (121%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 64µg (32%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 93mg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto autorė: Agnė G. Nuotraukos autorė: Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!