Bulvės yra vertingas produktas, bet jas:
· Valgykite saikingai.
· Nepervirkite/neperkepkite.
· Nekepkite riebaluose.
· Negruzdinkite.
· Prieš valgant arba su jomis būtinai suvalgykite šviežių daržovių salotų porciją, kad lėčiau pasisavintų angliavandeniai: sotumas ilgiau išliks ir kūne uždegimus slopins.
· Kartu, dėl to paties, rekomenduojamas ir baltymas, idealu pieno produktai, ankštiniai, tofu. Taip pat puikiai tinka grybai.
Įdarytos orkaitėje keptos bulvės su varške ir raudonėliu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 1 hour 10 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 320 kcal

Ingredientai
  

Bulvėms:

  • 300 g bulvių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, šviežiai maltų, pagal skonį
  • rozmarinų, pagal skonį. Aš prisiskyniau vazonėlyje nuo palangės, bet galite naudoti ir džiovintus

Įdarui:

  • 150 g varškės, 9 % riebumo
  • raudonėlio, šviežio, pagal skonį. Galima naudoti ir džiovintą. Kvepia nuostabiai. Jis švelnaus skonio, tad kuo daugiau – tuo geriau.
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį, šviežiai maltų. Naudojau juodus, bet tinka ir citrinpipiriai.
  • liucernos daigų, pagal poreikį

Paruošimas
 

Bulvių paruošimas kepimui orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje

  • Nuplauname bulves su kempinėlės aštria puse, gerai jas nušveisdami.
  • Apžiūrime ar nėra pažaliavusių vietų. Jei randame – būtinai nupjauname.
  • Bulves subadome šakute: nesprogs ir geriau įsigers prieskoniai.
  • Plonai patepame ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais bei gausiai rozmarinais.
  • Kepimo popierių suglamžome ir sušlapiname. Nugręžiame ir suplėšome mums reikalingo dydžio gabalais. Į jį suvyniojame bulves.
  • Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame +180 ℃ ~40-60 min. Laikas priklauso nuo bulvės dydžio ir orkaitės.
  • Iškepę perpjauname ir šaukštu dalį vidaus išskobiame. Jį galima sumaišyti su įdaru.

Įdaro paruošimas:

  • Sumaišome įdarui skirtas sudėtines dalis, pertriname šakute ir sudedame į orkaitėje keptą bulvę.
  • Pašauname atgal į orkaitę apie 5-10 min., kad įdaras sušiltų.
  • Valgome pagardinę liucernos daigais. Žinoma, galite rinktis ir kitas daržoves ar žalumynus. Pavyzdžiui, puikiai tiks ir kiti daigai, pomidorai, švieži ar raugti agurkai.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 12gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 13mgNatris: 285mgKalis: 740mg (37%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 142µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 109mg (14%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 212mg (30%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!