Imbierinius migdolinius sausainius įvertino šeima: vyrui, vaikams ir man – labai skanu. kartosiu ne kartą. beje, šie sausainiai puikiai tiks ir Kūčioms, nes pieno produktų juose nėra. Nors kai pagalvoji, kad sausainiai be balto cukraus, be medaus, be pieno produktų ir be baltų miltų… ne visi įprastų sausainių gerbėjai ryžtųsi bandyti.

Taigi, aš pirmoji pabandžiau už jus – ypatingai skanu, tad dabar jūsų eilė. Nurodau produktų kiekį, skirtą vienai kepimo skardai. Jei norėsite daugiau – kiekius dauginkite.

Vietoje baltų miltų rekomenduoju naudoti viso grūdo, bet kai kalba pasisuka apie desertus, man neskanu, lyg ir rūgštu, lyg ir kartoka. Apie baltų miltų poveikį žinote daug, bet dar vienas neigiamas aspektas – skrandžio rūgšties perteklinė gamyba. Tačiau net ir turint rėmenį, saldaus juk gali norėtis. Ką daryti? Ogi rasti receptą, kad būtų ir skanu, ir sveika. Mano pasiūlymas jums – imbieriniai sausainiai. Skanu bus iš pirmo karto!
Imbieriniai sausainiai – be kvietinių miltų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 1 hour
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 hour 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g migdolų miltų
  • 80 g klevų sirupo, kuris suteikia spalvą, saldumo ir ypatingą skonį.
  • 40 g tapijokos krakmolo arba 60 g bulvių krakmolo.
  • 25 g kokosų aliejaus, šalto spaudimo.
  • 8 g malto imbiero prieskonių arba 35 g šviežio.
  • 1 g malto cinamono
  • 1 g kepimo miltelių
  • 0,6 g druskos, – skonio balansavimui.
  • 0,5 g maltų gvazdikėlių. Daug kur rašo, kad nebūtina, bet aš labai rekomenduoju dėti – bus Kalėdų skonis.

Paruošimas
 

  • Sumaišome tešlą. Dideliame dubenyje sumaišome sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, prieskonius, kepimo miltelius ir druską. Ištirpiname kokosų aliejų, jei jis kietas. Tuomet į tešlą pamaišydami įpilame klevų sirupą ir tirpintą kokosų aliejų. Sumaišiusi, aš dar pertryniau šakute, kad gerai pasiskirstytų visos sudedamosios dalys.
  • Atšaldome tešlą. Palaikome šaldiklyje 30-40 min. arba šaldytuve bent 1-2 val.
  • Iškočiojame ir formuojame sausainius. Pirmiausia, įjungiame kaisti orkaitę iki +180 ℃.Tuomet ant darbo paviršiaus paklojame kepimo popierių. Atšaldytą sausainių tešlą padedame popieriaus centre ir užklojame kitu lapu. Dabar – 5 minučių tešlos kočiojimo treniruotė presui ir viršutinei kūno daliai. Stenkitės, kad tešla būtų vienodo storio, kitaip skirsis sausainių kepimo laikas.
  • Naudodami mėgstamas sausainių formeles išpjauname formas. Tada atsargiai nuimame tešlos perteklių ir perkelkite išpjovas į didelę kepimo skardą (kepiau neprisvylančios dangos kepimo skardoje, tad ir popieriaus tiesti nereikėjo). Čia reikės lėtumo, nes tešla – trapi. Pora sausainių plyšo, bet sėkmingai suklijavau.
    Jei neturite formelių, galite tešlos lakštą supjaustyti rombais – irgi tiks.
    Vėl iškočiojame tešlos likučius ir dar suformuojame sausainių. Siūlau suktis greitai, nes atšilus tešlai, sunkiau perkelti sausainius ant skardos. 
  • Kepame sausainius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. 10 min., jei norite minkštesnių sausainių ar 12-14 minučių – traškesniam variantui.
  • Atvėsiname. Labai svarbu – leisti sausainiams atvėsti bent 10 min. ant skardos. Šilti jie bus trapūs ir gali subyrėti beimant.
  • Pabarsčiau ne cukraus pudra, o… kokosų miltais. Vaizdas nesiskiria – lyg sniegas, o sveikatai palankiau.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 35mgKalis: 30mg (2%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas C: 0.2mgVitaminas E: 0.01mgVitaminas K: 0.1µgKalcis: 54mg (7%)Varis: 0.004mgFolio rūgštis: 0.1µgGeležis: 1mg (7%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 4mg (1%)Fosforas: 8mg (1%)Selenas: 0.5µg (1%)Cinkas: 0.1mg (1%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!