Riešutai, sėklos – nesočiųjų riebalų šaltiniai, ir sveika mityba yra neatsiejami. Kartais pabosta kramsnoti riešutus, siūlome riešutus suvalgyti kitaip. Ne kasdien, žinoma:)
Saldus migdolų pienas su datulėmis ir vanile
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 ml vandens
- 20 g migdolų riešutų
- 2 vnt. džiovintų datulių
- 2 g vanilės ankšties
- 0,25 a.š. cinamono
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Riešutus per naktį laikome užpylus vandeniu.
- Ryte nupilame vandenį nuo migdolų.
- Riešutus ir visus likusius produktus sudedame į maišytuvą.
- Supilame vandenį ir viską sumalame.
- Perkošiame per marlę.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 162kcal (8%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 44mgKalis: 242mg (12%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 3µgVitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Angee Mc
Maloniai netikėtas receptas! Šauni idėja.