Ispaninio šalavijo (chia) pudingą galite gaminti su įvairiais priedais, tai priklausys tik nuo Jūsų fantazijos. Šalia jo labai tinka kiviai ir agavų sirupas.
Ispaninio šalavijo sėklų desertas su kiviais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 127 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kivių
  • 50 g kokosų pieno arba avižų
  • 10 g ispaninio šalavijo sėklų chia
  • 5 g agavų sirupo

Paruošimas
 

  • Ispaninio šalavijo sėklas brinkiname piene bent 15 min., o geriausia per naktį.
  • Kivius supjaustome riekelėmis.
  • Brinkintas sėklas sluoksniuojame su kiviais.
  • Gardiname agavų sirupu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 127kcal (6%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 2gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 5gTransriebalai: 1gNatris: 6mgKalis: 309mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 68µg (9%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 70mg (88%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 25µg (13%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 93mg (13%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
4.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!