Teigiama, kad antioksidantų katechinų turi net 137 kartus daugiau nei įprasta žalioji arbata. Priežastis – geriamas ne tik užplikytas vanduo, bet kartu išgeriami ir trinti milteliai.
Japoniškos žaliosios arbatos Matcha Latte
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 ml migdolų gėrimo
- 1 a.š. matcha arbatos miltelių
- 1 a.š. klevų sirupo
Paruošimas
- Matcha arbatos miltelius ir klevų sirupą sumaišome su šiek tiek vandens, kol gauname vientisą pastą.
- Viską užpilame migdolų gėrimu. Galima įdėti dar ledukų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 60kcal (3%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 3gRiebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 275mgKalis: 16mg (1%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 200µg (25%)Kalcis: 261mg (33%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 1mgCinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dominyka Narbutė