Jautiena – tikriausiai geriausias geležies šaltinis. Geležies turi augaliniai produktai: tamsiai žalios, ankštinės daržovės, grikiai, avižos, burokėliai.
Jautienos kepsnys sojos ir česnakų marinate recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 356 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g jautienos išpjovos
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 3 skiltelių česnako
  • pipirų pagal skonį

Keptoms daržovėms:

  • 70 g paprikos
  • 70 g baklažano
  • 50 g kukurūzų burbuolių
  • 30 g poro
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Jautieną nuplauname, nusausiname.
  • Darome marinatą: į sojos padažą dedame susmulkintus česnakus, beriame pipirus. Gautu mišiniu įtriname kepsnį, paliekame ~20 min. pastovėti.
  • Kepame grilyje po 2 – 5 minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklauso nuo kepsnio storio ir kitų savybių (galima kepti ir keptuvėje).
  • Atskirai apkepame smulkintas daržoves, pagardiname prieskoniais ir tiekiame su mėsa.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 356kcal (18%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 39gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 93mgNatris: 2186mgKalis: 1083mg (54%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 2803µg (350%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 105µg (53%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 95mg (25%)Fosforas: 443mg (63%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 7mg (70%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Grilis, Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!