Alyvuogės reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, turi daug vitamino E, kuris pasižymi, organizmo ankstyvojo senėjimo procesų stabdymo galimybėmis bei gerina medžiagų apykaitą.
Juodųjų alyvuogių ir raugintų agurkų užtepėlė recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Gaminimas 5 min.
Iš viso 5 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 85 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g juodųjų alyvuogių
  • 20 g raugintų agurkų
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šakelių rozmarino
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Visus produktus sudedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 85kcal (4%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 487mgKalis: 28mg (1%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 138µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 27mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 5mg (1%)Fosforas: 4mg (1%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Low Calorie, Low Fat, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!