Labai greitai paruošiamas patiekalas, kuris tinka pietums ir vakarienei. Išbandykite.
Jūros lydeka kepta keptuvėje ir mėlynojo kopūsto salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g mėlynojo kopūsto
- 130 g jūros lydekos
- 30 g agurko
- 0,5 citrinos sulčių
- 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 5 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- kanapių sėklų lukštentų, pagal skonį
Paruošimas
Žuvies kepimas:
- Paruoštą žuvį (išvalytą, supjaustytą) lengvai pakepiname ant lydyto sviesto.
- Jau iškepusią apibarstome prieskoniais: druska, pipirai ir mėgstamos žolelės.
Salotų paruošims:
- Juostelėmis supjaustome mėlynąjį kopūstą.
- Pabarstome druska, užpilame šviežių citrinos sulčių ir šiek tiek paspaudome rankomis, kad mėlynasis kopūstas suminkštėtų.
- Tada pašlakstome alyvuogių aliejumi.
- Į lėkštę dedame iškepusią žuvį, paruoštas kopūstų salotas.
- Plonai supjaustome agurką ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 29gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 61mgNatris: 180mgKalis: 904mg (45%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2448µg (306%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 43µg (1720%)Vitaminas C: 135mg (169%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 82µg (109%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 72mg (19%)Fosforas: 357mg (51%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Raminta.
Super,dar į kopustą mėlýno svogūno reikėtų