Labai greitai paruošiamas patiekalas, kuris tinka pietums ir vakarienei. Išbandykite.
Jūros lydeka kepta keptuvėje ir mėlynojo kopūsto salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 275 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g mėlynojo kopūsto
  • 130 g jūros lydekos
  • 30 g agurko
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 5 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • kanapių sėklų lukštentų, pagal skonį

Paruošimas
 

Žuvies kepimas:

  • Paruoštą žuvį (išvalytą, supjaustytą) lengvai pakepiname ant lydyto sviesto.
  • Jau iškepusią apibarstome prieskoniais: druska, pipirai ir mėgstamos žolelės.

Salotų paruošims:

  • Juostelėmis supjaustome mėlynąjį kopūstą.
  • Pabarstome druska, užpilame šviežių citrinos sulčių ir šiek tiek paspaudome rankomis, kad mėlynasis kopūstas suminkštėtų.
  • Tada pašlakstome alyvuogių aliejumi.
  • Į lėkštę dedame iškepusią žuvį, paruoštas kopūstų salotas.
  • Plonai supjaustome agurką ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 29gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 61mgNatris: 180mgKalis: 904mg (45%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2448µg (306%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 43µg (1720%)Vitaminas C: 135mg (169%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 82µg (109%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 72mg (19%)Fosforas: 357mg (51%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotrauką atsiuntė Raminta.
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!