Labai greitai paruošiamos salotos, kurios tiks pietums ir vakarienei. Gaminsite dar ne kartą.
Kaliaropių salotos su morkomis, obuolių actu ir sezamų aliejumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 120 g kaliaropės
- 80 g morkos
- 12 g sezamų aliejaus
- 6 g obuolių acto
Paruošimas
- Morką ir kaliaropę sutarkuojame šiaudeliais.
- Viską pagardiname aliejumi, actu ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 173kcal (9%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gNatris: 80mgKalis: 676mg (34%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 13365µg (1671%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 79mg (99%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 83mg (12%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė