Raugintose daržovėse vitamino C ir gerųjų bakterijų, kurios gerina žarnyno veiklą ir gali padėti valyti mūsų kraujagysles nuo blogojo cholesterolio.
Karšto oro gruzdintuveje kepti rauginti agurkai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 170 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g raugintų agurkų
  • 3 a.š. migdolų miltų
  • 1 kiaušinio

Paruošimas
 

  • Agurkus supjaustome riekelėmis.
  • Kiaušinį išplakame ir jame pamirkome agurkus.
  • Agurkus apvoliojame miltuose ir dedame į karšto oro gruzdintuvę, kepame 170 C, apie 10 min. galima kepti ir orkaitėje, pasirinkus režimą su vėjeliu. 

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 170kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 164mgNatris: 1678mgKalis: 285mg (14%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 604µg (76%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 34µg (45%)Kalcis: 164mg (21%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 19mg (5%)Fosforas: 119mg (17%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!