Mielių dribsniai būna kelių rūšių. Visi – savaip vertingi. Pavyzdžiui, vienuose daugiau vitamino B12, kituose daug vitamino D. Pastaruosiuose, mielės paveikiamos ultravioletiniais spinduliais –taip jose natūraliai susidaro vitaminas D.
Karšto oro gruzdintuvėje kepti vaisiai su mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 30 g banano
- 30 g kriaušės
- 30 g obuolio
- 30 g mango
- 1 a.š. mielių dribsnių
- 0,5 a.š. kokosų aliejaus
- citrinos sulčiu pagal skonį
- druskos pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
- cinamono pagal skonį
Paruošimas
- Vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
- Pagardiname kokosų aliejumi ir prieskoniais.
- Kepame karšto oro gruzdintuvėje apie 5 min. (galima kepti ir orkaitėje).
- Patiekiant pagardiname mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 2gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 40mgKalis: 274mg (14%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 378µg (47%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 12mg (2%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 0.4mg (3%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 15mg (4%)Fosforas: 19mg (3%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.1mg (1%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Bazarauskienė Žukauskaitė