
Strimelės puikus vitamino D3 šaltinis, taip pat ji gausi baltymų ir vitamino B12, todėl jas galite vartoti žinodami, kad tai labai naudinga sveikatai.
Kepintos strimelės su svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g strimelių filė
- 100 g vandens
- 50 g svogūnų pjaustytų plonomis riekelėmis
- 5 g citrinos sulčių šviežios
- 5 g česnako smulkinto
- 5 g miltų pilno grūdo
- 5 g alyvuogių aliejaus
- 5 g balzamiko acto
- 3 g druskos
- 1 g gvazdikėlių
- 1 g saldžiosios paprikos miltelių
- 1 g kalendros sėklų maltų
- 1 g juodųjų pipirų
- 1 žiupsn. kumino malto
Paruošimas
- Strimelių filė apibarstome prieskoniais ir pilno grūdo miltais.
- Žuvį kepame keptuvėje ant aliejaus apie 2 minutes iš abiejų pusių.
- Nusausiname žuvį vienkartiniais rankšluosčiais.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė žuvis, sudedame svogūnus, česnaką ir gvazdikėlius.
- Įpilame šiek tiek vandens ir troškiname, kol svogūnai suminkštės.
- Žuvį pagardiname balzamiko actu ir patiekiame su citrinos griežinėliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 252kcal (13%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 23gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 75mgNatris: 702mgKalis: 499mg (25%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 329µg (41%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 17µg (680%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 5µg (100%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 96mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 323mg (46%)Selenas: 47µg (85%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Vilija D. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė