Porcijų kiekis: 1
Keptos strimėlės – sudėtinės dalys:
250 g strimėlių filė
50 g svogūnų (pjaustytų plonomis riekelėmis)
5 g smulkinto česnako
15 g citrinos šviežios(reikės sulčių)
1 g gvazdikėlių
150 g vandens
1 g saldžiosios paprikos miltelių
0,3 g malto kumino
1 g matų kalendros sėklų
3 g druskos
1 g pipirų juodųjų
5 g pilno grūdo miltų
5 g alyvų aliejaus
5 g balzamiko acto
Keptos strimėlės – gaminimo žingsniai:
1. Strimėlių filė apibarstome prieskoniais ir pilno grūdo miltais.
2. Žuvį kepame keptuvėje ant aliejaus apie 2 minutes iš abiejų pusių.
3. Nusausiname žuvį vienkartiniais rankšluosčiais.
4. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė žuvis, sudedame svogūnus, česnaką ir gvazdikėlius. Kepame kol svogūnai suminkštės.
5. Žuvį pagardiname balzamiko actu ir patiekiame su citrinos griežinėliais.
Skanaus linki recepto autorė – Vilija D.
Maistinės medžiagos:
Baltymai 47
Riebalai 8
Angliavandeniai 11
Kcal – 310