
Labai sotus ir skanus patiekalas, kuris greitai paruošiamas, galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tinka pietums ir vakarienei. O Jūs ar mėgstate žuvį ir kaip ją ruošiate? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose. Skanaus.
Kepta žuvis su įvairių pipirų mišiniu, cukinija ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g menkės arba kitos mėgstamos baltos žuvies
- 50 g cukinijos
- 40 g morkos
- 10 g riebalų kepimui
- 2 žiupsneliai įvairių pipirų mišinio
- 1 žiupsneliai druskos
Paruošimas
- Nuplauname žuvį.
- Nusausiname žuvį ir dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais.
- Apkepame labai trumpai, kad liktų sultinga, apie 5 – 7 min. Priklauso nuo žuvies storio ir jos dydžio. Kepimo metu gardiname maltais pipirais, druska, o jeigu norime ir kitais prieskoniais.
- Išimame gražiai apkeptą žuvį iš keptuvės, dedame į lėkštę.
- Susmulkiname morkas norimo dydžio gabalėliais, nuotraukos autorė tarkavo šiaudeliais.
- Susmulkiname cukiniją.
- Keptuvę, kurioje kepė žuvis, papildome riebalais ir joje apkepame cukiniją.
- Cukiniją išimame, tada apkepame morkas. Primename, kad daržovės turi likti traškios.
- Dedame, apkeptas daržoves, į lėkštę šalia žuvies. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 261kcal (13%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 37gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 108mgNatris: 250mgKalis: 1085mg (54%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7112µg (889%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 439mg (63%)Selenas: 66µg (120%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė