Kepta žuvis su įvairių pipirų mišiniu, cukinija ir morkomis

Labai sotus ir skanus patiekalas, kuris greitai paruošiamas, galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tinka pietums ir vakarienei, rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Šitaip paruoštą žuvį valgė su agurkų ir špinatų salotomis, o Jūs ar mėgstate žuvį ir kaip ją ruošiate? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose. Skanaus.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g menkė arba kita mėgiama balta žuvis
  • 50 g cukinija
  • 40 g morkos
  • 2 pinch įvairus pipirų mišinys
  • 10 g mėgiami riebalai kepimui (2 a.š)
  • 1 pinch druska

Paruošimas
 

  • Nuplauname žuvį. Nusausiname ir dedame į keptuvę su įkaitintais riebalais.
  • Apkepame labai trumpai, kad liktų sultinga, apie 5 - 7 min. Priklauso nuo žuvies storio ir jos dydžio. Kepimo metu gardiname maltais pipirais, druska, o jeigu norime ir kitais prieskoniais.
  • Išimame gražiai apkeptą žuvį iš keptuvės, dedame į lėkštę.
  • Susmulkiname morkas norimo dydžio gabalėliais, nuotraukos autorė tarkavo šiaudeliais. Susmulkiname cukiniją.
  • Keptuvę, kurioje kepė žuvis, papildome riebalais ir joje apkepame cukiniją. Cukiniją išimame, tada apkepame morkas. Primename, kad daržovės turi likti traškios. Dedame, apkeptas daržoves, į lėkštę šalia žuvies. Skanaus.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Keptuvėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!