Baklažanų sudėtyje gausu sveikatai naudingų komponentų: geležies, vitamino B6, kalio, vitamino C, mangano, kobalto, vario ir cinko.
Keptas baklažanas su šviežiais pomidorais ir feta sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 1 val.
Iš viso 1 val. 5 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 268 kcal

Ingredientai
  

  • 1 baklažano
  • 80 g pomidorų
  • 50 g feta sūrio
  • petražolių pagal skonį
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną subadome šakute.
  • Kepame 45-60 min orkaitėje 180°C.
  • Iškepusį baklažaną įpjauname išilgai.
  • Pasklaidome šakute minkštimą.
  • Beriame druskos.
  • Į vidų sudedame smulkintus pomidorus, fetą, petražoles, česnaką.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 45mgNatris: 615mgKalis: 1324mg (66%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 1623µg (203%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 148µg (197%)Kalcis: 312mg (39%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 140µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 307mg (44%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto irnuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!