
Baklažanų sudėtyje gausu sveikatai naudingų komponentų: geležies, vitamino B6, kalio, vitamino C, mangano, kobalto, vario ir cinko.
Keptas baklažanas su šviežiais pomidorais ir feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 baklažano
- 80 g pomidorų
- 50 g feta sūrio
- petražolių pagal skonį
- česnako pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną subadome šakute.
- Kepame 45-60 min orkaitėje 180°C.
- Iškepusį baklažaną įpjauname išilgai.
- Pasklaidome šakute minkštimą.
- Beriame druskos.
- Į vidų sudedame smulkintus pomidorus, fetą, petražoles, česnaką.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 45mgNatris: 615mgKalis: 1324mg (66%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 1623µg (203%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 148µg (197%)Kalcis: 312mg (39%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 140µg (70%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 307mg (44%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto irnuotraukos autorė Natalija Masevičienė
Puikus receptas su baklažanu. Labai paprasta gaminti ir labai skanus. Įtrauktas į mano mėgstamų patiekalų sąrašą.