
Svogūnuose yra trys svarbūs B vitaminų šeimos nariai: biotinas nervų sistemai stiprinti, folio rūgštis, palaikanti kūdikio smegenų vystymąsi, ir vitaminas B6.
Keptas tofu sūris su pievagrybiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g svogūnų
- 100 g tofu sūrio kieto
- 5-6 pievagrybių
- 3 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname lydytame svieste.
- Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir suverčiame prie jau apkepusių svogūnų, kepame, kol grybai iškeps.
- Į keptuvę sudedame kubeliais pjaustytą tofu. Kai sūris sušils, pabarstome druska, juodaisiais pipirais bei kitais prieskoniais – pagal skonį.
- Valgome su pomidorų ir svogūnų salotomis, apšlakstytomis balzaminiu actu.
Pastaba
Į šį patiekalą įdėjus pomidorų pastos ir šiek tiek vandens, gautųsi geras makaronų padažas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 13gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 76mgKalis: 519mg (26%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 124mg (18%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Lina G. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė