Svogūnuose yra trys svarbūs B vitaminų šeimos nariai: biotinas nervų sistemai stiprinti, folio rūgštis, palaikanti kūdikio smegenų vystymąsi, ir vitaminas B6.
Keptas tofu sūris su pievagrybiais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 191 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g svogūnų
  • 100 g tofu sūrio kieto
  • 5-6 pievagrybių
  • 3 g lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • prieskonių mėgstamų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname lydytame svieste.
  • Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir suverčiame prie jau apkepusių svogūnų, kepame, kol grybai iškeps.
  • Į keptuvę sudedame kubeliais pjaustytą tofu. Kai sūris sušils, pabarstome druska, juodaisiais pipirais bei kitais prieskoniais – pagal skonį.
  • Valgome su pomidorų ir svogūnų salotomis, apšlakstytomis balzaminiu actu.

Pastaba

Į šį patiekalą įdėjus pomidorų pastos ir šiek tiek vandens, gautųsi geras makaronų padažas.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 191kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 13gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 76mgKalis: 519mg (26%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 175mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 124mg (18%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė: Lina G. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!