Kepti obuoliai – puikus desertas! Be to, kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Tad, jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Atminkite, kad tai vis dėlto desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti :) Be to, kepti obuoliai nepakeičia šviežių vaisių. Prie keptų obuolių tinka vanilinis padažas. Beje, kol kas dar nėra aišku, kodėl kepti obuoliai padeda palengvinti užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Kepti obuoliai taip pat yra geresnis vaistas nuo peršalimo nei karštas pienas su medumi, kuris gali sukelti gleivių susidarymą ant kvėpavimo takų.
Kepti obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g obuolių rūgščių
- 10 g lazdyno riešutų maltų
- 10 g klevų sirupo
- 8 g razinų
- 5 g lydyto sviesto
- 3 v. š. vandens
- 2 g vanilės
Paruošimas
- Nuplaukite obuolius ir išpjaukite sėklalizdžius. Obuolio šerdyje padarykite skylę.
- Įdarui sumaišykite maltus lazdyno riešutus, razinas, klevų sirupą ir kokį nors (anyžių, cinamoną arba vanilę) prieskonį pagal skonį.
- Įdarykite obuolius paruoštu įdaru.
- Sustatykite juos į kepimo formą, į kiekvieną obuolį įdėkite šiek tiek sviesto ir apšlakstykite vandeniu.
- Obuolius kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 20mgKalis: 88mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 89µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 20mg (3%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė