Cukinijose ir baklažanuose mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų, antioksidantų. Prisideda prie gero virškinimo darbo.
Keptos cukinijos su baklažanais ir tarkuotu sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 vnt. cukinijos, vidutinės
- 1 vnt. baklažano, vidutinio
- 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto
- 3 sklt. česnako, trinto
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 1 a.š. prieskoninių džiovintų žolelių, (pvz., čiobrelių, raudonėlio)
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną supjaustome riekelėmis ir apiberiame trupučiu druskos, paliekam kelioms minutėm pastovėti.
- Tuo metu paruošiame aliejaus ir prieskonių mišinį pagal nurodytus ingredientus, įdedame sutrinto česnako.
- Cukiniją supjaustome riekelėmis.
- Kiekvieną daržovių riekelę aptepame prieskoninio aliejaus mišiniu ir sluoksniuojant sudedame į kepimo indą.
- Pašauname į 180°C įkaitintą orkaitę ~30min.
- Kai daržovės apkepa, ištraukiame ir apiberiame sūriu( galime pagardinti ir liofilizuotais raudonaisiais svogūnais) ir vėl atgal kelioms minutėms į orkaitę.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 234kcal (12%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 6gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 7mgNatris: 87mgKalis: 834mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 847µg (106%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 94mg (12%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 76µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 133mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė