Cukinijose ir baklažanuose mažai kalorijų, bet daug maistinių medžiagų, antioksidantų. Prisideda prie gero virškinimo darbo.
Keptos cukinijos su baklažanais ir tarkuotu sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Kategorija Garnyras, Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 234 kcal

Ingredientai
  

  • 1 vnt. cukinijos, vidutinės
  • 1 vnt. baklažano, vidutinio
  • 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. kietojo sūrio, tarkuoto
  • 3 sklt. česnako, trinto
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1 a.š. prieskoninių džiovintų žolelių, (pvz., čiobrelių, raudonėlio)
  • druskos, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną supjaustome riekelėmis ir apiberiame trupučiu druskos, paliekam kelioms minutėm pastovėti.
  • Tuo metu paruošiame aliejaus ir prieskonių mišinį pagal nurodytus ingredientus, įdedame sutrinto česnako.
  • Cukiniją supjaustome riekelėmis.
  • Kiekvieną daržovių riekelę aptepame prieskoninio aliejaus mišiniu ir sluoksniuojant sudedame į kepimo indą.
  • Pašauname į 180°C įkaitintą orkaitę ~30min.
  • Kai daržovės apkepa, ištraukiame ir apiberiame sūriu( galime pagardinti ir liofilizuotais raudonaisiais svogūnais) ir vėl atgal kelioms minutėms į orkaitę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 234kcal (12%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 6gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 7mgNatris: 87mgKalis: 834mg (42%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 847µg (106%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas D: 0.04µg (1%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 94mg (12%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 76µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 133mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Garnyras, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė
3.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!