Baklažanuose esanti chlorogeninė rūgštis yra stipriausias augalų antioksidantas. Ji turi antimikrobinių, antivirusinių ir priešvėžinių savybių. Polifenoliai antocianinas ir chlorogeninė rūgštis apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, navikinio audinio vystymosi ir plitimo.
Keptų baklažanų užtepėlė – „Baba ganoush“
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1 baklažano
- 2 v.š. tahini pastos
- 3 skiltelių česnako
- 2 v.š. citrinos sulčių
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną perpjauname išilgai.
- Patepame lydytu sviestu.
- Pagardiname prieskoniais.
- Kepame 200 °C, kol baklažanai suminkštėja.
- Iškepus baklažanams, išskobiame minkštimą.
- Jį sudedame smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sutriname iki vientisos masės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 41kcal (2%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 10mgKalis: 157mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 24µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 45mg (6%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
Labai gardi užtepėlė. Ačiū