Baklažanuose esanti chlorogeninė rūgštis yra stipriausias augalų antioksidantas. Ji turi antimikrobinių, antivirusinių ir priešvėžinių savybių. Polifenoliai antocianinas ir chlorogeninė rūgštis apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio, navikinio audinio vystymosi ir plitimo.
Keptų baklažanų užtepėlė – „Baba ganoush“ recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 41 kcal

Ingredientai
  

  • 1 baklažano
  • 2 v.š. tahini pastos
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • lydyto sviesto kepimui
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną perpjauname išilgai.
  • Patepame lydytu sviestu.
  • Pagardiname prieskoniais.
  • Kepame 200 °C, kol baklažanai suminkštėja.
  • Iškepus baklažanams, išskobiame minkštimą.
  • Jį sudedame smulkintuvą su likusiais ingredientais ir sutriname iki vientisos masės.  

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 41kcal (2%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 1gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 10mgKalis: 157mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 24µg (3%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 12mg (3%)Fosforas: 45mg (6%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis
4 4 votes
Patiko? Įvertinkite!