Desertas kvepiantis artėjančiu rudeniu ne tik skanus, bet ir turintis daug naudingų medžiagų. Kadangi obuoliuose gausu įvairiausių vitaminų – A, B grupės, C, E, netrūksta ir mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, geležies. O granoloje – gausu maistinių skaidulų, angliavandenių, augalinių baltymų.
Keptų obuolių desertas su uogiene ir namine granola
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 obuolių
- 6 v.š. granolos naminės
- 3 v.š. juodųjų serbentų uogienės
Granolai:
- 100 g avižinių dribsnių
- 1 v.š. saulėgrąžų
- 1 v.š. kokoso drožlių
- 1 v.š. moliūgo sėklų
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. kokosų sviesto
Paruošimas
Granola
- Sausus produktus sumaišome kartu.
- Medų ištirpiname su kokosų sviestu.
- Užpilame ant avižų ir sėklų mišinio.
- Viską gerai išmaišome.
- Paskleidžiame skardoje plonu sluoksniu ir kepame 170 laipsnių orkaitėje, apie 10 min.
- Tada pamaišome ir dar kelias minutes pakepame.
Obuolių desertui:
- Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais.
- Juos pašildome keptuvėje su šiek tike lydyto sviesto, kad suminkštėtų.
- Į kepimui skirtas formeles dedame obuolių, serbentų uogienės ir granolos.
- Keletą minučių orkaitėje pakepame ir ragaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 162kcal (8%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gNatris: 4mgKalis: 195mg (10%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 47µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 122mg (17%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Dileta Aleksandravičienė