
Labai skani ir greitai paruošiama kiaušinienė, kuri puikiai tinka pietums ir vakarienei. Išbandykite.
Kiaušinienė kepta keptuvėje kaip ,,pica” su pomidorais ir gražgarste
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 pomidorų
- 2 kiaušinių
- 10 g gražgarstės
- 5 g lydyto sviesto arba kitų riebalų kepimui
- druskos pagal skonį
- prieskonių mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname keptuvę su lydytu sviestu, mušame kiaušinius, dedame pomidorus (jeigu didesni, juos galima perpjauti), barstome mėgiamų prieskonių.
- Uždengus keptuvę pakepame, kad sutvirtėtų baltymas.
- Sutvirtėjus baltymui, tiesiai iš keptuvės į lėkštę perstumiame kiaušinių "picą".
- Uždedame gražgarstę ir skubam valgyti kol nepasileido trynys. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 246kcal (12%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 14gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 338mgNatris: 212mgKalis: 704mg (35%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 2649µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 74mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 78µg (39%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 233mg (33%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Ernesta Brazauskienė.