Varškėje yra nepakeičiamų amino rūgščių, kurios reikalingos virškinimo ir nervų sistemai, taip pat yra kalcio, kalio, magnio, vitaminų A, D, B12, kurie padeda formuoti stiprų imunitetą.
Kokosinės varškės spurgos keptos orkaitėje – be glitimo
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g varškės
- 4 kiaušinių
- 100 g bolivinės balandos miltų
- 50 ml grietinėlės
- 50 g kokoso drožlių
- 2 v.š. cukraus
- 2 v.š. aliejaus
Paruošimas
- Varškę sutriname su cukrumi.
- Išplakame kiaušinius.
- Varškę sumaišome su plaktais kiaušiniais.
- Į gautą masę suberiame miltus,kokosų drožles, pilame grietinėlę ir aliejų.
- Viską gerai išmaišome ir paliekame 30 min. pastovėti (tešla turi būti tokios konsistensijos, kad galėtume formuoti rankomis).
- Šlapiomis rankomis formuojame spurgas. Galima dėti į silikonines formeles.
- Kepame orkaitėje 180°C 15min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 9gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 79mgNatris: 177mgKalis: 97mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 225µg (28%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 10mg (3%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Mileryte
Nežinau, ką padariau ne taip, bet visus ingridientua, pagal masę dėjau taip kaip parašyta, bet čia ką pagaminau buvo toli gražu ne spurgos :( kažkas negerai su šiuo receptu, bandžiau du kartus, tik išleidau pinigų, o nieko gero net nesigavo….kas gaminsite ir pasiseks, pasidalinkite
Dėkojame už pastebėjimą, tačiau visiems patiekalams daug įtakos turi naudojami produktai. Jūsų varškė galbūt buvo su daugiau skysčio, negu šiame recepte naudota. Galbūt įmaišant išplaktus kiaušinius, susidarė daugiau skysčio. Patartumėme kitą kartą pagamintą tešlą palikti ilgiau brinkti, kadangi patiekalai su kokosų drožlėmis ir miltais gaminami ne iš karto, jiems reikia laiko pastovėti. Lauksime kitų įžvalgų.