Chia sėklas brinkinti galite ir kitokiame piene (pvz: migdolų). Nepamirškite, kad tai desertas ir jo nereikėtų padauginti.
Kokosų pieno desertas su chia sėklomis ir persimonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g persimonų
- 30 ml kokosų pieno
- 6 g ispaninio šalavijo sėklų chia
Paruošimas
- Sėklas supilame į kokosų pieną.
- Brinkiname mažiausiai 15min, galima ir per naktį.
- Pagardiname su pjaustytu persimonu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 120kcal (6%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 1gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gNatris: 3mgKalis: 231mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 4µg (2%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 56mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
KOKOSU PIENAS SU ČIJA SĖKLOM PATIKO PIENA PIRKAU BE CUKRAUS