Chia sėklas brinkinti galite ir kitokiame piene (pvz: migdolų). Nepamirškite, kad tai desertas ir jo nereikėtų padauginti.
Kokosų pieno desertas su chia sėklomis ir persimonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.97 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 120 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g persimonų
  • 30 ml kokosų pieno
  • 6 g ispaninio šalavijo sėklų chia

Paruošimas
 

  • Sėklas supilame į kokosų pieną.
  • Brinkiname mažiausiai 15min, galima ir per naktį.
  • Pagardiname su pjaustytu persimonu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 120kcal (6%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 1gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gNatris: 3mgKalis: 231mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 4µg (2%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 56mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Julija Ivanauskienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!