Nors avietės minkštos ir švelnios, tačiau jos kupinos tirpių skaidulų, net 6,5 g/ 100 g! Suvalgę 300 g aviečių gausite net pusę skaidulų paros normos.
Kokosų pieno pyragas su varške ir avietėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g kokoso pieno
- 4 kiaušinių
- 200 g pilno grūdo miltų
- 180 g varškės
- 150 g aviečių
- 100 g kokoso aliejaus
- 3 v.š. stevijos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
Paruošimas
- Sausus ingredientus sumaišome kartu.
- Varškę pertriname.
- Kiaušinius išplakame ir sumaišome su varškę.
- Varškės masę sumaišome su sausų produktų mišiniu ir uogomis.
- Tešlą dedame į formą ir kepame 180 orkaitėje, apie 40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 196kcal (10%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 5gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.005gCholesterolis: 46mgNatris: 58mgKalis: 102mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 24mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 71mg (10%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Olia Šinkūnienė
Kuom galima pakeisti miltus turinčius gliuteno?