Greitai paruošiama ir labai skanus patiekalas. Iš šio kiekio pasiruošite 100 vnt. koldūnų.
Koldūnai be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 11 porcijos
Porcijoje 382 kcal

Ingredientai
  

  • 6 stiklinės miltų žirnių
  • 2 stiklinės vandens verdančio
  • 10 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro

Padažui:

  • 20 g svogūnų laiškų
  • 5 v. š. ožkos pieno jogurto

Paruošimas
 

  • Į žirnių miltus dedame alyvuogių aliejų, viską užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome.
  • Gautą tešlos masę gerai išminkome, iškočiojame ir klojame ant koldūnų gaminimo formos.
  • Įdarą dedame pagal savo pomėgius.
  • Paruoštus koldūnus sudedame į kepimo indą, kuriame yra įpilta šiek tiek aliejaus ir vandens (dėl minkštumo). Kepame apie 20 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Po to apverčiame ir dar kepame 10 min. orkaitėje.
  • Išimame, apibarstome ožkos sūriu ir dar pašauname į orkaitę 5 min.
  • Išėmus, užpilame pasigamintu padažu ir skanaus.

Padažas:

  • Į keptuvę dedame smulkintus svogūno laiškus, pakaitiname trumpai su vandeniu, sudedame ožkos pieno jogurtą.
  • Įbarstome druskos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 382kcal (19%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 10gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 1mgNatris: 18mgKalis: 262mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 31µg (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 96mg (26%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Daiva Padvaiskaitė-Merkevičienė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!