Koldūnai be glitimo

Daiva Padvaiskaitė-Merkevičienė‎ atsiuntė idėją ir nuotrauką rašo, kad greitai paruošiama ir labai skanus patiekalas. Iš šio kiekio pasiruošite 100 vnt. koldūnų.
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums
Išeiga 100 koldūnų

Ingredientai
  

  • 6 stiklinės miltų žirnių
  • 10 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 stiklinės vandens verdančio

Padažui:

  • 20 g svogūnų laiškų
  • 5 v.š. ožkos pieno jogurto

Paruošimas
 

  • Į žirnių miltus dedame alyvuogių aliejų, viską užplikome verdančiu vandeniu ir gerai išminkome.
  • Gautą tešlos masę gerai išminkome, iškočiojame ir klojame ant koldūnų gaminimo formos.
  • Įdarą dedame pagal savo pomėgius.
  • Paruoštus koldūnus sudedame į kepimo indą, kuriame yra įpilta šiek tiek aliejaus ir vandens (dėl minkštumo). Kepame apie 20 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Po to apverčiame ir dar kepame 10 min. orkaitėje.
  • Išimame, apibarstome ožkos sūriu ir dar pašauname į orkaitę 5 min. Išėmus, užpilame pasigamintu padažu ir skanaus.

Padažas:

  • Į keptuvę dedame smulkintus svogūno laiškus, pakaitiname trumpai su vandeniu, sudedame ožkos pieno jogurtą.
  • Įbarstome druskos.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!