Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, organizme gaminasi kolagenas.
Kopūstų lapuose troškinta vištiena
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 5 vnt. kopūsto, lapų
- 100 g pomidorų, savo sultyse
- 0,5 vnt. svogūno
- 0,5 vnt. cukinijos, jaunos, mažos
- 0,5 vnt. paprikos
- 1 vnt. kiaušinio
- 2 v.š. lydyto sviesto
- 0,5 a.š. česnako granulių
- druskos, pagal skonį
- pipirų mišinys (baltieji, žalieji, rausvieji), pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome vištienos filė smulkiais gabalėliais.
- Įpjaustome svogūno, paprikos, cukinijos, druskiname, pipiriname.
- Nuplikome kopūsto lapus, farširuojame juos gauta mėsos mase.
- Suformuotą kepsnį suvilgome kiaušinio plakiniu, 2 min. apkepame.
- Troškiname uždengtoje keptuvėje su pomidorais savo sultyse, apie 30 min.
- Valgome su šviežiomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 399kcal (20%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 47gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 240mgNatris: 444mgKalis: 1099mg (55%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1629µg (204%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 511mg (73%)Selenas: 72µg (131%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė