Dėl kopūstuose esančių seleno, vitamino C ir A bei kitų antioksidantų sulėtinamas senėjimo procesas, organizme gaminasi kolagenas.
Kopūstų lapuose troškinta vištiena recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 7 min.
Gaminimas 35 min.
Kategorija Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 399 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g vištienos krūtinėlės
  • 5 vnt. kopūsto, lapų
  • 100 g pomidorų, savo sultyse
  • 0,5 vnt. svogūno
  • 0,5 vnt. cukinijos, jaunos, mažos
  • 0,5 vnt. paprikos
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • 0,5 a.š. česnako granulių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų mišinys (baltieji, žalieji, rausvieji), pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome vištienos filė smulkiais gabalėliais.
  • Įpjaustome svogūno, paprikos, cukinijos, druskiname, pipiriname.
  • Nuplikome kopūsto lapus, farširuojame juos gauta mėsos mase.
  • Suformuotą kepsnį suvilgome kiaušinio plakiniu, 2 min. apkepame.
  • Troškiname uždengtoje keptuvėje su pomidorais savo sultyse, apie 30 min.
  • Valgome su šviežiomis daržovėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 399kcal (20%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 47gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 240mgNatris: 444mgKalis: 1099mg (55%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1629µg (204%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 53mg (66%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 76mg (20%)Fosforas: 511mg (73%)Selenas: 72µg (131%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pagrindinis patiekalas, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
1.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!