Kopūstai reguliuoja gliukozės ir insulino lygį kraujyje. Taigi kopūstų įvedimas į savo racioną gali padėti sumažinti šios lėtinės ligos riziką. O jau sergantiems padėti ją valdyti ir sušvelninti ligos pasekmes.
Kopūstų apkepas su sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 45 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 250 kcal

Ingredientai
  

  • 800 g kopūsto
  • 5 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 0,5 a.š. raudonėlio
  • 0,5 a.š. saldžios paprikos miltelių
  • 0,5 a.š. česnako miltelių
  • 0,5 a.š. svogūno miltelių
  • 0,5 a.š. džiovintų petražolių
  • druskos, pagal skonį
  • grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius išplakame su pienu ir prieskoniais.
  • Į kepimo indą dedame smulkiai pjaustytą kopūstą, pilame kiaušinių plakinį, apibarstome tarkuotu sūriu.
  • Kepame 180 ℃ orkaitėje, apie 45 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 250kcal (13%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 16gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 233mgNatris: 298mgKalis: 490mg (25%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 913µg (114%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 155µg (207%)Kalcis: 325mg (41%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 118µg (59%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 305mg (44%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Egle Kalsyte
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!