Kopūstai padidina beta karotino, liuteino ir kitų širdį saugančių antioksidantų kiekį. Jie taip pat gali padėti mažinti oksiduoto MTL, kiekį.
Kopūstų salotos su morkomis, agurkais ir garstyčiomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 2 min.
Iš viso 7 min.
Kategorija Garnyras, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 293 kcal

Ingredientai
  

  • 1/4 baltagūžio kopūsto, nedidelio
  • 2 morkų, vidutinių
  • 3 agurkų
  • 1/2 a.š. garstyčių
  • 1 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • citrinpipirių pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Daržoves sutarkuojame tarka ,,šiaudeliais'' (jei neturite supjaustome rankomis).
  • Užpilui sumaišome garstyčias, alyvuogių aliejų ir druską su pipirais bei citrinpipiriais.
  • Apšlakstome juo salotas ir viską gerai išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 7gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 195mgKalis: 1520mg (76%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 20993µg (2624%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 92mg (115%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 204µg (272%)Kalcis: 199mg (25%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 185µg (93%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 110mg (29%)Fosforas: 219mg (31%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Garnyras, Salotos
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Natasa Wild
3.8 4 votes
Patiko? Įvertinkite!