Gaminau šias salotas ir netyčia pastebėjau, kad Lietuvos vėliavos spalvos susidėjo. Valgyti patriotiškas salotas – dar skaniau. Puikiai tinka prie mėsos patiekalų.
Kopūstų salotos su pomidorais ir sultene recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 175 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kopūsto
  • 50 g pomidorų
  • 2 saujų sultenių
  • 1 v.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kopūstą supjaustome labai plonai, bus lengva kramtyti ir daugiau susivalgo. Tai – privalumas, nes ilgesnis sotumo jausmas.
  • Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
  • Į lėkštę sudedame sultenes, kopūstus, pomidorus ir viską pagardiname citrinos sultimis, aliejumi, krapais ir prieskoniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 2gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 69mgKalis: 407mg (20%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 784µg (98%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 127µg (169%)Kalcis: 69mg (9%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 77µg (39%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 54mg (8%)Selenas: 0.5µg (1%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!