
Apsivalgymas – avokado ir mielių dribsnių derinys man labai patinka. Kartais taip valgau užkandžiui, įsidėjusi į ledų taurę. Nuotraukos autorė nufotografuoja taip, kad negali nenorėti to, ką matai.
Košė iš juodos bolivinės balandos, gardinta avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g bolivinės balandos juodos
- 30 g avokado
- 3 svogūnų laiškų
- 0,5 a. š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Juodąją, turinčią daugiausia antioksidantų, bolivinę balandą mirkome per naktį.
- Ryte perplauname, užverdame ir vos užvirus – dedame į lėkštę.
- Barstome mielių dribsniais ir smulkintais svogūnlaiškiais.
- Šalia avokadas, pabarstytas žolelių mišiniu bei kanapių sėklomis. Pastarieji priedai – nebūtini. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 297kcal (15%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 11gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 17mgKalis: 690mg (35%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 748µg (94%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 162µg (216%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 183µg (92%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 142mg (38%)Fosforas: 318mg (45%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė