
Sveikatos organizacijos vieningai tvirtina „valgykite daugiau žuvies ir jūros gėrybių“, tai reiškia bent kelis kartus per savaitę.
Krevečių ir menkės karis su kokosų pienu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g menkės
- 100 g krevečių išvalytų
- 1 vnt. svogūno
- 50 g morkų
- 50 g cukinijos
- 30 g saliero stiebo
- 6 v.š. kokosų pieno
- druskos, pagal skonį
- juodųjų pipirų, pagal skonį
- česnako granulių, pagal skonį
Paruošimas
- Menkės filė apverdame apie 15 min, į pabaigą sudedame krevetes, paverdame dar porą minučių.
- Ant lydyto sviesto pakepiname svogūną, kai jis tampa skaidrus sudedame šiaudeliais tarkuotą morką, cukiniją ir supjaustytą saliero stiebą.
- Apkepinus daržoves supilame į keptuvę samtį žuvies sultinio, sudedame išvirtą menkę ir krevetes, supilame apie 3 šaukštus kokosų pieno.
- Dedame prieskonių: druska, pipiras, česnako granulės, karis, kitų mėgstamų prieskonių, ir patroškiname dar porą minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 26gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 106mgNatris: 394mgKalis: 760mg (38%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 4424µg (553%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 73mg (19%)Fosforas: 392mg (56%)Selenas: 48µg (87%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė