Cukinijų makaronai vietoje įprastų – taip pat skanu, o sutaupome daugiau kaip 300 kalorijų!Cukinijų makaronai, pastebiu, jau kurį laiką karaliauja receptuose. Tad jei dar nebandėte –rekomenduoju. Maloniai nustebsite, kaip cukinijos puikiai pakeičia kviečių ar ryžių makaronus. Tai lengvas būdas į savo valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių. Idealiai tinka ir karštą dieną, ir lengvai vakarienei.Cukinija yra švelnaus skonio, tad intensyvesnį skonį jai reikia suteikti. Taip ir padarysime. Siūlau pasigaminti a la scampi linguine. Tai patiekalas, kai krevetės patiekiamos ant makaronų – citrinų, česnakų ir sviestiniame padaže. Cukinijų-krevečių scampi versija yra daug lengvesnė ir gaivesnė nei įprasta makaronų.Palyginkime kalorijų kiekį. Imame 100 g sausų makaronų, išvirus – 280 g, t.y., 351 kcal. Toks pat kiekis cukinijos makaronų, tik – 45 kcal, t.y., sutaupome net 306 kcal! O skanumo ir sotumo – tiek pat! Patiks ir tai, kad greitai ir lengvai pagaminsite. Prireiks mažiau nei 20 minučių.
Krevetės su cukinijų makaronais bei citrininiu, česnakiniu sviesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 g krevečių, šaldytų ar atvėsintų, išlukštentų ir išdarinėtų
- 3 cukinijų, vidutinių, supjaustytų ilgais šiaudeliais, lyg makaronais. Turiu tokią pjaustyklę, bet būna ir skustuko formos pjaustyklių
- 60 ml vištienos sultinio, turėjau naminio, pyliau daugiau, bet pagaminusi matau, kad užtektų tiek
- 2 v.š. sviesto
- 2 v.š. citrinos sulčių (~1 citrina)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
- 1 v.š. petražolių, kapotų
- 3-4 skiltelių česnako, susmulkinto
- 1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
- 1 žiupsnelio čili pipirų dribsnių (nebūtina), mes su vyru tik ant savo porcijų bėrėme, tad ir labai rekomenduoju, papildo skoniu
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname aliejų ir keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą, kol suputos.
- Sudedame krevetes, kepame 2 minutes, apverčiame. Matysite, kad sumažėja jų tūris, jos susiriečia ir tampa gražiai baltos rausvos spalvos.
- Ant viršaus suberiame smulkintą česnaką ir raudonųjų pipirų dribsnius, sumaišome ir pakepame dar 1 minutę. Tuomet krevetes sudedame į lėkštę.
- Į keptuvę įpilame sultinio ir citrinos sulčių ir maišydami pagariname 2 minutes, kol sutirštės.
- Suberiame cukinijų makaronus ir maišydami patroškiname apie 2 minutes. Jie neturi sukristi!
- Pagardiname druska ir pipirais, suberiame krevetes, citrinos žievelę ir petražoles, išmaišome ir nukeliame nuo viryklės. Mėgaukitės iškarto, nes vėliau cukinijų makaronai sukris.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 367kcal (18%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 32gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 283mgNatris: 1379mgKalis: 1050mg (53%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1484µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 173mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 614mg (88%)Selenas: 61µg (111%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė