Cukinijų makaronai vietoje įprastų – taip pat skanu, o sutaupome daugiau kaip 300 kalorijų!
Cukinijų makaronai, pastebiu, jau kurį laiką karaliauja receptuose. Tad jei dar nebandėte –rekomenduoju. Maloniai nustebsite, kaip cukinijos puikiai pakeičia kviečių ar ryžių makaronus. Tai lengvas būdas į savo valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių. Idealiai tinka ir karštą dieną, ir lengvai vakarienei.
Cukinija yra švelnaus skonio, tad intensyvesnį skonį jai reikia suteikti. Taip ir padarysime. Siūlau pasigaminti a la scampi linguine. Tai patiekalas, kai krevetės patiekiamos ant makaronų – citrinų, česnakų ir sviestiniame padaže. Cukinijų-krevečių scampi versija yra daug lengvesnė ir gaivesnė nei įprasta makaronų.
Palyginkime kalorijų kiekį. Imame 100 g sausų makaronų, išvirus – 280 g, t.y., 351 kcal. Toks pat kiekis cukinijos makaronų, tik  – 45 kcal, t.y., sutaupome net 306 kcal! O skanumo ir sotumo – tiek pat!
Patiks ir tai, kad greitai ir lengvai pagaminsite. Prireiks mažiau nei 20 minučių.
Krevetės su cukinijų makaronais bei citrininiu, česnakiniu sviesto padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 367 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g krevečių, šaldytų ar atvėsintų, išlukštentų ir išdarinėtų
  • 3 cukinijų, vidutinių, supjaustytų ilgais šiaudeliais, lyg makaronais. Turiu tokią pjaustyklę, bet būna ir skustuko formos pjaustyklių
  • 60 ml vištienos sultinio, turėjau naminio, pyliau daugiau, bet pagaminusi matau, kad užtektų tiek
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 v.š. citrinos sulčių (~1 citrina)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • 1 v.š. petražolių, kapotų
  • 3-4 skiltelių česnako, susmulkinto
  • 1 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
  • 1 žiupsnelio čili pipirų dribsnių (nebūtina), mes su vyru tik ant savo porcijų bėrėme, tad ir labai rekomenduoju, papildo skoniu
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Įkaitiname aliejų ir keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą, kol suputos.
  • Sudedame krevetes, kepame 2 minutes, apverčiame. Matysite, kad sumažėja jų tūris, jos susiriečia ir tampa gražiai baltos rausvos spalvos.
  • Ant viršaus suberiame smulkintą česnaką ir raudonųjų pipirų dribsnius, sumaišome ir pakepame dar 1 minutę. Tuomet krevetes sudedame į lėkštę.
  • Į keptuvę įpilame sultinio ir citrinos sulčių ir maišydami pagariname 2 minutes, kol sutirštės.
  • Suberiame cukinijų makaronus ir maišydami patroškiname apie 2 minutes. Jie neturi sukristi!
  • Pagardiname druska ir pipirais, suberiame krevetes, citrinos žievelę ir petražoles, išmaišome ir nukeliame nuo viryklės.
    Mėgaukitės iškarto, nes vėliau cukinijų makaronai sukris.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 367kcal (18%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 32gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 9gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.5gCholesterolis: 283mgNatris: 1379mgKalis: 1050mg (53%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1484µg (186%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 64mg (80%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 173mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 115µg (58%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 614mg (88%)Selenas: 61µg (111%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!