Ak, tas kepamų kūčiukų kvapas namuose… Jau galiu užuosti artėjančias Kalėdas! Kadangi be neatsiejamo kalėdinio atributo – kūčiukų -niekaip, išbandėme juos iškepti su migdolų miltais. Kiek kitokie, tačiau labai gardūs! Jie be miltų ir cukraus. Išorė traški, vidus minkštesnis, vos salstelėję. Skaniausi kitą dieną, kai jie dar labiau padžiūva!
Kūčiukai su migdolų miltais – be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 12 porcijos
Porcijoje 129 kcal

Ingredientai
  

  • 180 ml vandens
  • 150 g migdolų miltų
  • 30 g ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • 3 v.š. balkšvojo gysločio luobelių
  • 3 v.š. aguonų
  • 2 v.š. kokosų aliejaus, skysto
  • 1 v.š. agavų sirupo
  • žiupsnelio druskos

Paruošimas
 

  • Sumalame ispaninio šalavijo sėklas, užpilame vandeniu. Paliekame brinkti 5 min.
  • Sudedame visus likusius ingredientus, viską išmaišome, suminkome tešlą.
  • Tešlą pusvalandžiui įdedame į šaldiklį.
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių C. Tešlą iškočiojame, supjaustome juostelėmis ir galiausiai – kvadratėliais.
  • Kūčiukus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame orkaitėje apie 20-30 min. arba, kol gražiai apskrus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 129kcal (6%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.3gTransriebalai: 0.003gNatris: 5mgKalis: 26mg (1%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas C: 0.4mg (1%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 4µg (2%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 41mg (6%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Digrienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!