Greitai paruošiamos salotos, labai skanios. Išbandykite ir pasidalinkite pastebėjimais.
Lęšių salotos su feta ir bolivine balanda recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
51 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 293 kcal

Ingredientai
  

  • 40 g agurko
  • 30 g lęšių žaliųjų, neskaldytų
  • 20 g fetos sūrio
  • 20 g svogūno raudono
  • 10 g poro
  • 10 g citrinos sulčių
  • 10 g bolivinės balandos kynvos
  • 8 g alyvuogių aliejaus
  • 5 g krapų
  • 1 g druskos
  • 1 g pipirų

Paruošimas
 

  • Lęšius ir bolivinę balandą išverdame pagal instrukcijas ant pakelio.
  • Visus kitus ingredientus supjaustome.
  • Viską sumaišome su atvėsintais lęšiais ir bolivine balanda, išspaudžiame 1/3 citrinos sulčių, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska (nepadauginkite, dalis sūrumo ateina iš fetos) ir pipirais, išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 293kcal (15%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 13gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 18mgNatris: 620mgKalis: 434mg (22%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 637µg (80%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 126mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 188µg (94%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 248mg (35%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto autorė: Renata. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!