Tofu sūryje gausu lengvai pasisavinamų visaverčių baltymų. Tai pats baltymingiausias augalinis produktas.
Lęšių troškinys su tofu skrebučiais ir miso pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 24 min.
Iš viso 39 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 248 kcal

Ingredientai
  

  • 40 g tofu
  • 40 g cukinijos
  • 30 g lęšių
  • 20 g paprikos
  • 1 v.š. miso pastos
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Lęšius išverdame.
  • Keptuvėje su lydytu sviestu apkepiname kubeliais pjaustytą tofu sūrį, atidedame į šalį.
  • Į keptuvę sudedame papriką ir juostelėmis smulkintą cukiniją, trumpai apkepiname.
  • Į keptuvę su daržovėmis kartu sudedame lęšius ir permaišome.
  • Miso pastą ištirpiname 0,5 stiklinėje vandens, supilame į keptuvę, užverdame ir troškinį sudedame į lėkštę, o ant viršaus dedame tofu skrebučius.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 248kcal (12%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 13gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 761mgKalis: 564mg (28%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1280µg (160%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 166µg (83%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 213mg (30%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!