
Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams. Galima įdaryti varške, špinatais arba keptomis morkomis.
Lietiniai iš speltos miltų (be pieno produktų ir kiaušinių)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g vandens
- 50 g speltos miltų pilno grūdo
- 15 g tapijokos miltų jie naudojami vietoje kiaušinių
- 6 g cukraus (geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų alkio geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi)
- 5 g aliejaus šalto spaudimo, kepimui, geriausiai kokoso
- 0.3 g druskos smulkios, geriausia natūralios (pvz: Himalajų)
Paruošimas
- Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.
- Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
- Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.
- Kepame keptuvėje, šiek tiek patepta kokoso aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 126mgSkaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Varis: 1mg (100%)Geležis: 2mg (14%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: www.sveikiproduktai.lt, adaptuota pagal ,,Valgau sveikai”. Nuotraukos autorė: Dora Vasarytė