Puikiai tiks sekmadienio pusryčiams. Galima įdaryti varške, špinatais arba keptomis morkomis.
Lietiniai iš speltos miltų (be pieno produktų ir kiaušinių) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 317 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g vandens
  • 50 g speltos miltų pilno grūdo
  • 15 g tapijokos miltų jie naudojami vietoje kiaušinių
  • 6 g cukraus (geriau nerafinuoto, o dar geriausia, kad neskatintų alkio geriau būtų pakeisti ryžių ar agavų sirupu, arba kokosų žiedų cukrumi)
  • 5 g aliejaus šalto spaudimo, kepimui, geriausiai kokoso
  • 0.3 g druskos smulkios, geriausia natūralios (pvz: Himalajų)

Paruošimas
 

  • Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.
  • Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
  • Tuomet įpilame atšildytų riebalų ir dar kartą išmaišome.
  • Kepame keptuvėje, šiek tiek patepta kokoso aliejumi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 126mgSkaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Varis: 1mg (100%)Geležis: 2mg (14%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Pusryčiams
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorius: www.sveikiproduktai.lt, adaptuota pagal ,,Valgau sveikai”. Nuotraukos autorė: Dora Vasarytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!